City strolling

Že od nekdaj sem bila totalna fenica Stokke vozičkov in vedno sem govorila, ko bom enkrat imela otroka, ga bom definitivno imela. Vedno mi je bil všeč zato ker je visok, kompakten in pa seveda lep 🙂 Vem da se nekateri ob tem dejstvu zgražate, ampak pri vozičku mi je to eden izmed ključnih dejavnikov, saj je konec koncev kot nek modni dodatek (v večini primerov zamenja torbico hehe), ki ga imaš vsak dan, vsaji dve leti, s sabo. Kdo pa bi si želel 2 leti naokrog hoditi z grdo torbico? 😉

Skratka, časovno so se stvari nekako poklopile in ravno nekaj tednom pred rojstvom Liama je Stokke predstavil nov model vozička – Xplory V6. Sicer se po videzu bistveno ne razlikuje, gre pa za izboljšano in bolj dodelano verzijo njegovega predhodnika. Kaj je drugače? Košara za novorojenčka je v celotnem delu oblečena v tekstil, dodali so več barvnih kombinacij, košara/torba spodaj pri vsaki barvi pride v črni barvi in je večja od prejšnje, usenjeni detajli (lok in držalo), … Več o primerjavi med starejšim in novim modelom si lahko pogledaš tukaj.

Kaj mi je pri vozičku všeč?

  • VIŠINA – na začetku na to niti ne pomisliš, ampak višina košare je zelo praktična. Ne samo da voziček izgleda lepše, naenkrat, ko moraš otroka velkrat dnevno položiti in dvigniti iz vozička, ugotoviš, da je super da je voziček visok, saj to pomeni, da se ne rabiš vsakokrat sklanjati. Hrbet bomo še potrebovali 🙂
  • PREDALČKI – ena izmed bolj uporabnih stvari so predalčki ob strani košare. Pri prijateljicah vidim, da imajo vedno dilemo kam odložiti ključe, telefon in podobne stvari. Košara ima ob strani dva predalčka, v katera zlahka spraviš manjše stvari kot so telefon, denarnica, ključi, itd. To pride še kako prav pri dnevnih sprehodih, kamor ne nosim previjalne torbe, pa tudi drugače, saj telefon vedno rabiš pri roki.
  • USNJENI DETAJLI – detajli so zame vedno najpomembnejši, saj dajo določeni stvari, v tem primeru vozičku, nek dodelan izgled in dušo. Že takoj na začetku mi je bila najbolj všeč kombinacija črnega tekstila in rjavega usnja in še vedno se vsak dan na novo zaljubim v to kombinacijo.
  • PODALJŠANA STREHICA – ena izmed najpomembnejših stvari pri izbiri vozička. Na začetku se mi to niti ni zdelo bistvenega pomena, a sem že po prvih dneh uporabe vozička ugotovila kako zelo kul je imeti podaljšano strehico in v prihodnje bo to vedno prva stvar o kateri se bom pozanimala. Vozička (razen marele) brez podaljšane strehice ne vzamem.
  • VELIKOST IN PRENOSLJIVOST SPODNJE KOŠARE – mogoče košara izgleda majhna in nepraktična, ampak obljubim da notri spraviš vse potrebno in še več. Tudi moja prva skrb je taka, ampak dejansko je prostorna! Kar pa mi je najbolj všeč pa je to, da se zlahka sname (pripeta je ob straneh) in jo kot torbo odneseš s sabo. Verjemite da to pride zelo prav!
  • NASTAVEK ZA KAVO – prepričana sem, da ima možnost le tega kar nekaj vozičkov in meni je ta dodatek super. Sicer je Liam priden in z veseljem uživa na mojih kavicah, ampak včasih enostavno ni časa in pride coffee to go držalo še kako prav.

Dobila sem tudi kar nekaj vprašanj glede vožnje same in prilagodljivosti na različne terene. Stokke Xplory V6 je mestni voziček in to sem vedela že ob nakupu. Sicer se sama občasno sprehajam tudi po kakšnih makadamskih gozdnih poteh, ampak za tiste mamice, ki imate namen rade off road terene voziček ni najbolj primeren. Kar pa definitivno ne pomeni, da ne premore sprehoda po gozdu :)! Veselo vozičkanje vam želim!

Photo by Enja Brelih Photography

In collaboration with Mali zakladi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *