Dreams do come true: in a process of designing my own shoes!

Vsi ki me spremljate verjetno veste, da sem obsedena s čevji in torbicami. Držim se načela, da čevljev in torbic ni nikoli preveč in od vedno je nekje globoko v meni obstajala želja, da bi nekega dne ustvarila svoje čevlje. In sanje sedaj postajajo resničnost.

Pred kratkim me je Alpina, slovensko podjetje z več kot 70-letno tradicijo, povabila k sodelovanju. In to ne kakršnemkoli sodelovanju, ampak takšnem, kjer bom skupaj z njimi ustvarila svoj par čevljev. Takšne kot si želim jaz, takšne čisto po svojem okusu, ki upam da bodo všeč tudi vam.

Osnovna ideja našega sodelovanja je privabiti čimveč mladih v Alpinine trgovine po celotni Sloveniji. Verjetno vam ob besedi “Alpina” pride na misel “trgovina za stare mame”, ampak skupaj se bomo potrudili dokazati ravno nasprotno. Namen projekta je vnesti nekaj mladosti in pridih mode v Alpinino modno zgodbo. Skupaj z Alpino in Bojano Ksela Rose (Mrs. B. Rose) torej ustvarjamo novo modno zgodbo, ki bo v Alpinine trgovine prinesla nekaj svežine, čevlji za pomlad poletje 2018 pa bodo na voljo od 15. marca naprej. Save the date 😉

Pri oblikovanju sem izhajala predvsem iz svojega stila – želela sem ostati zvesta sama sebi in tistemu, kar nosim jaz (nekateri lahko že malo sklepate, za kakšen model bo šlo). Čevlji bodo tako zelo minimalistični, z opaznimi detajli in v klasičnih ter trendnih barvah pomladi. Bojanini čevlji bodo popolno nasprotje mojim, a prav tako elegantni in unikatni.

Zaenkrat smo še v fazi usklajevanja in “finiširanja” končnega produkta, jaz pa že komaj čakam, da vam kmalu razkrijem več 😉 Zaenkrat lahko povem le to to, da gre za usnjene natikače, ki bodo “must have” v vseh omarah modnih navdušenk.

Photo by Pia Klančar & Alja Bitenc in collaboration with Alpina

2 Comments

 1. 22.11.2017 / 06:47

  I loooove your pictures! SO elegant and classy! I can see how much work you put into taking such fabulous pictures

  • Alja
   12.01.2018 / 09:26

   Thank you sooo much <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *