How I’m taking care of stretch marks in pregnancy

Frei Ol je ena najkakovostnejših blagovnih znamk za nego kože, ki je zelo poznana in oblegana v sosednji Avstriji in Nemčiji, pred kratkim pa je prispela tudi v Slovenijo in po mesecih testiranja njihovih izdelkov za kožo, sem imela čast postati obraz omenjene znamke.

V Sloveniji je na voljo 6 produktov – olje za nego telesa, masažno olje za nosečnice, olje za oblikovanje postave, otroško olje, olje za nego obraza in pa olje za čiščenje obraza in maska, najbolj pa me je trenutno navdušilo masažno olje za nosečnice. Masažno olje za nosečnice uporabljam praktično že od začetka nosečnosti (od tretjega meseca) in zaenkrat sem nadpovprečno zadovoljna z njim, saj na trebuščku nimam še niti ene strije 🙂 Vem da je pojav strij odvisen od večih dejavnikov in v veliki meri tudi od elastičnosti kože, ampak sem mnenja, da produkti za nego kože definitivno pomagajo preprečiti nastanek le teh, ne glede na elastičnost kože. Veliko ljudi slišim govoriti, da proti strijam ne moreš nič, ampak se s tem definitivno ne strinjam! Sama sem nagnjena k strijam, saj sem jih v dobi odraščanja dobila že nekaj, zato sem se v času nosečnosti še posebaj dobro pripravila na preprečitev le teh. 

Kako preprečiti strije?

  • Pitje zadostnih količin vode.
  • Pravilen vnos kalorij – na tem mestu “jej za dva” definitivno ne drži.
  • Mazanje trebuščka z oljem, čimbolj pogosto. Jaz sem navdušena nad Frei Ol masažnim oljem za nosečnice.

Zakaj sem se odločila za uporabo omenjenega olja?

V prvi vrsti mi je bila všeč sestava, saj olje ne vsebuje alkohola, barvil, konzervansov, mineralnih olj in silikona. Najbolj pa se razlikuje od ostalih olj po tem, da ne vsebuje vitamina A, ki sicer poskrbi za elastičnost kože, ampak ob pregosti uporabi povzroči zastajanje vode, tega pa si nosečnice vsekakor ne želimo, ane? 😉 Poleg tega, pa lahko negativno vpliva tudi na dojenčka.

Prepričal me je tudi vonj – sicer naj posebnega vonja nebi imel, saj ni dodanih dišav, a vseeno zelo lepo diši (meni po čokoladi, hehe, verjamem pa da vsaki nosečnici drugače) – in pa tekstura. Narejen je seveda na oljnati osnovi, ampak po nanosu na oblačilih ne pusti neprijetnih in motečih mastnih madežev, kar sem opazila pri ostalih oljih. 

Vsi izdelki so na voljo na Frei Ol spletni strani in pa v Nami v Ljubljani. 

Pri naročilu preko spletne strani imate do nedelje BREZPLAČNO POŠTNINO, ob naročilu 200ml olja (kateregakoli) pa še brezplačen manjši TRAVEL SIZE paketek, ki je odličen za poletne oddihe na morju.

Kakšne pa so vaše izkušnje s strijami med nosečnostjo?

Vse čudovite fotke je ustvarila Sandra, iz Moja Galerija.

In collaboration with Frei Ol

MY FAVOURITE FREI OL PRODUCTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *