Wedding dress experience: I said yes to the dress!

Pred kratkim sva se zaročila, določila datum poroke, danes pa že izbiram poročno obleko 🙂 Pri meni priprave na poroko potekajo extremno hitro, saj je poroka že čez nekaj več kot mesec dni (več o tem si lahko prebereš TUKAJ), zato mi je toliko bolj pomembno, da ne zapravljam časa s tekanjem od salona do salona, iskanjem različnih zlatarn za prstane, itd.

Najina poroka bo zelo intimna, dan bo namenjen le nama. Čeprav si to želiva oba, mi je včasih vseeno malo žal, da najinega dneva ne bova mogla deliti s prijatelji in družino. Zato mi je toliko več pomenilo, da so bile pri izbiri poročne obleke prisotne vse moje najbljižje prijateljice, saj sem tako lahko z njimi delila vsaj malo poročnega vzdušja in evforije, ter jih vključila v najino zgodbo.

Kot sem omenila nisem imela veliko časa, zato sem se na začetku za termin dogovorila le v enem salonu in upala, da tam najdem tisto pravo obleko. In točno to se je tudi zgodilo (happy me). Poroka bo na plaži in že na začetku sem točno vedela kaj hočem – nekaj lahkotnega, malo drznega in posebnega, predvsem pa primernega za vroče dni in poroko na pesku. In točno to sem našla v salonu Sanjska Obleka v Kamniku, pri prvem obisku. Vem da neveste obiščejo vsaj nekaj poročnih salonov, zato sem toliko bolj vesela, da sem jaz to preskočila. Po le nekaj pomerjenih oblekah, sem zagledala tisto pravo. Vem da se sliši klišejsko, ampak ko oblečeš obleko in se pogledaš v ogledalo, v trenutku veš katera je tista prava.

V Salonu Sanjska Obleka je izbira res široka, ponudbe pa ogromno – od “morskih deklic”, do “princesk”, ozkih, dvodelnih oblek, itd. Na srečo so v salonu punce, ki ti nudijo pomoč in svetujejo pri izbiri, tako da tudi če nimaš že na začetku izdelane ideje in predstave o tem, kakšno obleko si želiš ne skrbi, punce ti bodo pri izbiri pomagale, obljubim 😉

Prejšnji teden smo punce torej “zavzele” salon Sanjska Obleka, se zabavale, nazdravljale s šampanjcem in glasovale za najlepšo obleko. Bila je posebna izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila. Punce so sedele pred garderobo in ob vsaki obleki pustile enak odziv: VAAAU!, ob tisti pravi pa so ostale brez besed – tako kot jaz.

Tisti dan sem pomerila kar nekaj oblek, predvsem zato, da vidim, če mi kakšen model ustreza bolj kot tisti, ki sem ga imela v mislih. Saj veste, včasih si zamisliš nekaj, potem ko pomeriš, pa je lahko čisto drugače.

  1. ZIMSKA PRAVLJICA

Tole bi bila moja izbira, če bi se poročila pozimi. Obleko lahko najdeš tukaj.

  1. MORSKA DEKLICA

Obleka, ki je bila od začetka v mojem ožjem izboru, vendar je nekako nisem popolnoma začutila. Obleko lahko najdeš tukaj.

 

  1. ELEGANTNA POROKA V TOSKANI

Elegantna obleka, s posebnim izrezom in detajli na hrbtom. V tej obleki si zlahka zamislim sebe, nekje pod Toskanskim soncem, … Obleko lahko najdeš tukaj.

 

  1. PRINCESKA

Princeskaste obleke niso po mojem okusu, pa vendar – tale me je presenetila. Najprej je nisem hotela pomerit pa sem na koncu vseeno rekla pa naj bo. In vau, ena izmed bolj lahkotnih oblek (čeprav ne izgleda tako), s čudovito čipko. Za trenutek sem se res počutila kot princeska 🙂 Obleko lahko najdeš tukaj.

 

  1. POROKA NA GRADU

Tudi tale na obešalniku ni bila moja prva izbira, saj sem ciljala na snežno belo, ampak me je presenetila, celo najbolj od vseh pomerjenih oblek. Čudovita čipka, z ogromno detajli in kožno podlogo bi bila definitivno moja prva izbira, če bi se poročila pri nas. Obleko lahko najdeš tukaj.

 

  1. POROKA NA PLAŽI

To kar sem iskala – lahkotno, oprijeto, malo posebno in drzno. Popolno za dan na plaži, ampak ne, to ni moja prva izbira. Za to bo treba počakati na dan poroke 😉 Obleko lahko najdeš tukaj.

Katera pa je tebi najljubša? 🙂

Photo by Enja Brelih Photography

Location: Salon Sanjska Obleka Kamnik

All the wedding dresses are from Sanjska Obleka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *